Sponsors

sponsorkliksdonker_200_200

Basis ABC

Afgelopen zaterdag 30 november mocht Phoenix Percussie het eerste optreden verzorgen van de presentatie BasisABC in theater Vaillant in Den Haag.
Het hele festijn was georganiseerd door de vereniging Seke die actief bezig is om authentieke percussie muziek-, zang- en dansstijlen te ontwikkelen en in stand te houden.

Terwijl de leden van de groep zich verzamelden in de foyer was daar een workshop djembé bezig. In de tussentijd konden ze eerst nog even van een drankje genieten en de trommels uit gaan laden. Voordat de zaal volstroomde stonden zij al klaar om even wat in te spelen. Op het grote scherm was duidelijk de naam van de website en het telefoonnummer te zien, zodat mensen de Phoenix kunnen benaderen voor informatie of optredens.

Nadat ze aangekondigd waren door de presentatrice vertelde Michel Ponsioen nog even over het 90 jarig bestaan van de Phoenix, over de Phoenixpercussiegroep en de vele optredens bij feesten en andere evenementen, waarna ze van start gingen met het straatrepertoire. De nummers Latin march, Latin Shadows, Heart of Brazil, Sambo en De Jam 1 werden gespeeld en tenslotte het snelle succesnummer dat al vele jaren gespeeld wordt bij zowat alle straatoptredens door de Phoenixpercussiegroep.

Daarna waren er nog diverse optredens van andere percussionisten, een hip hop groep, een dansgroep en een speciaal samengestelde salsaband, maar vanwege de drukke programma’s gingen de meeste percussiegroepleden al gauw hun eigen weg.

  • nieuw-1
  • nieuw-2
  • nieuw-3
  • nieuw-4
  • nieuw6
  • nieuw-7
  • p1110284
  • p1110291
  • p1110295
Share

Facebook

Meld je aan door "vind ik leuk" aan te klikken op onze Facebook pagina https://www.facebook.com/phoenixwateringen/, dan houden wij je op de hoogte!