Sponsors

gezondheidinbeweging

Stap voor Stap

Augustus 2016, de eerste keer dat team Stap voor Stap bij elkaar kwam. Een kindervoorstelling gingen we maken net als we dat al een aantal keer eerder hadden gedaan met de Phoenix. Gelukkig schoven er dit maal ook nieuwe gezichten aan om ook van deze voorstelling een succes te maken.

Allemaal hadden we een eigen specialiteit. Zo wel arrangeren, techniek, regisseren en musiceren alle ingrediënten waren in huis om er ook dit jaar weer een waar feest van te maken. Mikel, Orihana en Matthijs hadden al zitten brainstormen over mogelijkheden voor de voorstelling en we waren er dan ook snel uit dat het een musical zou worden. Zij kennen elkaar namelijk van het Rijswijks Jeugd  Theater en werken met een combinatie van acteren, zingen, dansen en musiceren was hen dan ook niet onbekend. Snel gingen we aan de slag om de eerste voorbereidingen te treffen.

img-20161107-wa0004

De casting call en het script werd geschreven net als de arrangementen voor het orkest. Veel werk maar na veel nachtelijke uren keihard werken was de casting en groot succes en kon het orkest beginnen met repeteren. Ondertussen werd er ook nog gezocht naar een choreograaf om de dans mee in te studeren.

Eind oktober was de eerste script lezing in de Mariaschool in Wateringen. Iedereen stelde zich voor waarna we direct aan de slag gingen met het lezen van het script om alle verschillende rollen goed op elkaar af te stemmen. Gelukkig hadden we te maken met 5 waanzinnig enthousiaste acteurs en werd al snel duidelijk waar we aan konden werken in de aankomende maanden. Twee spetterende voorstellingen!

 

 

Ties en Noah kende elkaar al van de musical lessen bij Musical Express en samen was het lachen, gieren, brullen iedere maandagavond. Met tranen in haar ogen van het lachen  vroeg Orihana zich soms af “Hoe kan ik hier nu niet om lachen?! Kom jongens nu gaan we weer serieus aan de slag!”. Thuis was iedereen druk bezig met het script leren en ook het orkest kreeg alle muziek al aardig onder de knie.

doorloop

Voor dat de eerste gezamenlijke repetitie plaats vond met orkest en cast gingen Ties en Noah langs bij Rowena voor de eerste dans lessen. Zo waren Ties en Noah niet alleen thuis één en al Stap voor Stap maar ook 2 keer per week buiten de deur te vinden voor lessen.

28 Januari was het zover de eerste doorloop. Mikel had inmiddels het orkest al een aantal keer onder zijn hoede gehad om iedereen te vertellen wat ze te wachten stond en waar ze op moesten letten. Als muzikant speel je tenslotte niet iedere dag musical muziek en dat is toch net even anders. Met een grote glimlach van Mikel kreeg iedereen er steeds meer schik in en men kon dan ook niet wachten tot de eerste doorloop.

Matthijs bracht de techniek in kaart en had zelfs voor de eerste doorloop al zenders tot zijn beschikking om mee te oefenen. Het is namelijk wel zo fijn als je je tijdens het dansen en zingen vrij kan bewegen. Al was het geluid van het orkest wel overweldigend zo’n eerste keer. Men vergat spontaan z’n tekst en ook het dansen was toch wel spannend. Daarom repeteren we dan ook, zodat dit tijdens de voorstelling  niet kon gebeuren.

dsc_0172

Iedere maandagavond werd alles nog weer wat duidelijker. Orihana zat boven op de tekst en het acteer werk terwijl Mikel zich  samen met de cast storten op de zang. Samenwerken was het sleutelwoord en stap voor stap kwamen we dichterbij het resultaat waar we naar op zoek waren. Ondertussen werden Ties en Noah ook geïnterviewd, zo gaat dat met echte sterren. Zo kwamen onder andere de Westlandse Kinderkrant, de Wateringens krant en de Poeldijkse krant langs voor een mooi artikel.

Enkele keren kwam de cast gezellig mee repeteren op vrijdagavond bij de orkest repetitie. Zo hielpen we elkaar met zingen en acteren. Ook de orkestleden konden op deze manier goed hun zangpartijen instuderen want dat viel nog niet mee. De voorjaarsvakantie werd gebruikt om nog eens extra te repeteren en zo vloog de repetitie tijd voor bij.

10 Maart kwam alle techniek aan in de Vang. Lampen, speakers, trustconstructie enz. alles werd uit de kast getrokken. Vrijdagavond de laatste doorloop waarna de techniek weer snel afgebouwd werd zodat de gymzaal zaterdag nog beschikbaar was voor Devona. Al waren de jongens van de techniek zaterdag wel druk met de trust voorbereiden. Al die lampen moesten tenslotte ergens aan komen te hangen. Gelukkig waren er een hoop handjes van het orkest om de Vang verder aan te kleden.

Tot in de late uurtjes werd er doorgewerkt om alles af te krijgen. Stoelen van de Kyckert, het podium van de Honselse harmonie, 5 man druk met techniek en leden van het orkest die daar tussendoor liepen om alles op z’n plek te krijgen. Zondag was het eindelijk zover, nog een doorloop en we konden ons eerste publiek verwelkomen.

dsc_7959

Terwijl het publiek plaats nam was het orkest aan het stemmen. De cast wenst elkaar nog eens Toi Toi Toi, want succes zeggen gebeurd niet in het theater, en we konden beginnen.

In een vlaag van enthousiasme en plezier vloog de zondagmiddag voorbij. 2 Volle zalen, daverend applaus van het toegestroomde publiek en een dolblije cast en orkest. Met dank aan Orihana voor de regie, Mikel voor de arrangementen, Rowena voor de choreografie en de mannen van de techniek onder leiding van Matthijs voor al het licht en geluid. Andrea die de 3 orkest van Muziekvereniging de Phoenix onder zijn muzikale leiding tot 1 orkest smeden.Maar ook Ties, Noah, Renske, Andre en Corrie die hebben staan stralen op het podium!

 

Dans, zang en muziek kwam bij elkaar op zondagmiddag 12 maart in Wateringen waardoor het publiek kon genieten van Westlands musical en muzikaal talent maar ook een mooi verhaal met belangrijke boodschap. “Solidariteit naar elkaar zo dat iedereen ze eigen ken zijn.”

p1030298
Share

Facebook

Meld je aan door "vind ik leuk" aan te klikken op onze Facebook pagina https://www.facebook.com/phoenixwateringen/, dan houden wij je op de hoogte!