Sponsors

gezondheidinbeweging

Nieuwjaarsconcert 20 januari 2018 in de Kerk van de Hervormde Gemeente Wateringen.

Het nieuwe jaar wordt ook door De Phoenix op een muzikale manier afgetrapt. Op 20 januari 2018 zal het harmonie orkest traditionele nieuwjaarsklanken ten gehore brengen.

De 3 typische nieuwjaarswerken voor ons concert, naast een handvol anderen werken,  zijn alle drie van de hand van de Strauss familie: Kaiser-Walzer, deTritsch-Tratsch Polka en de Radetzki Mars.
De Kaiser-Walzer werden in 1888 gecomponeerd door Johann Strauss jr. en opgedragen aan de Oostenrijkse keizer Franz-Josef.
Velen beschouwen deze wals als de beste compositie van Strauss jr.
Deze compositie van walsen opent niet luidruchtig met pauken en trompetten, maar eerder ingetogen en melancholisch, geheel in overeenstemming met de persoonlijkheid van de stille en waardige vorst Franz-Josef.
Deze grootste inleiding, vol speelse motieven en geraffineerde verrassingen, gaat bijna onmerkbaar over in de driedelige maatsoort.
Vier walsen volgen elkaar dan op: nobel, elegant, sierlijk en feestelijk. Ten slotte volgt een uitgebreid coda waarin alle thema’s terugkeren.
euk weetje is dat alle aanwijzingen in de partituur voor de dirigent voor de correcte uitvoering van dit werk ontbreken.
De componist vond deze overbodig, de kapelmeesters in Wenen hadden toentertijd immers ‘feeling’ voor een correcte interpretatie. Bij de eerste repetitie van dit stuk is wel gebleken dat dit onder leiding van Andrea geheel goed gaat komen!
We zien iedereen graag bij het nieuwjaarsconcert van De Phoenix in kerk van de Hervormde Gemeente Wateringen aan het Plein 9. Zaal is open vanaf 19:30uur.
Share

Facebook

Meld je aan door "vind ik leuk" aan te klikken op onze Facebook pagina https://www.facebook.com/phoenixwateringen/, dan houden wij je op de hoogte!