Sponsors

hovenier-trinova-200x200

Vereniging

Muziekvereniging De Phoenix is een bloeiende vereniging die een belangrijke plaats inneemt in het culturele leven in Wateringen en het Westland.

De vereniging bestaat uit het harmonieorkest en de percussiegroep die met hun tijd zijn meegegaan en allang niet meer alleen op straat lopen en af en toe een concertje, nee, grootse theatershows zijn en worden gebracht, o.a. lange tijd de jaarlijkse Donateursshows in de Leuningjes, recenter de slagwerkdag “Slag om Wateringen” en theaterprogramma’s als Dance in Concert en ROSA. Beide groepen doen regelmatig mee aan wedstrijden (concoursen) en festivals.

Daarbij past een goedlopende jeugdopleiding waarbinnen voor ieder met muzikale interesse iets is te doen. Voor de allerjongsten kan er worden gestart op blokfluit. Voor iets grotere kinderen tot en met gepensioneerden worden muzieklessen (individueel) gegeven door professionele docenten in samenwerking met SRMO. Het mooiste wat onze vereniging leerlingen biedt zijn het leerlingenorkest en de jeugdpercussiegroep, waarin al na een korte lesperiode leerlingen samen spelen, oefenen maar ook vooral optreden voor publiek! Informatie en illustratie vind u onder leerlingen.

Een actieve vereniging dus. Wil ze blijven voortbestaan, dan zijn er altijd nieuwe donateurs, sponsors en nieuwe leden nodig:

Donateurs

Word ook donateur en steun onze club!

Sponsors

De Phoenix is nog op zoek naar sponsoren. Wilt u sponsor worden? Graag! Onder sponsors leest u meer.

Lid worden wellicht?

Wie op zoek is naar een leuke vereniging kan bij ons lid worden. Wie nog geen instrument bespeelt en het wil leren, kan via ons les nemen. Wie al eerder een instrument heeft bespeeld, maar bijvoorbeeld is verhuisd, te vroeg gestopt of geen tijd meer had, die moedigen we aan zijn instrument weer op te pakken. Kom vooral eerst een kijkje nemen op een repetitie. Neem daarvoor contact op met ons, dat kan per email. We zijn op zoek naar vele verschillende instrumenten, maar het meest naar koper (denk: bariton/trompet/hoorn/trombone) maar ook hout (klarinet, fluit, sax, hobo). Ook percussie (slagwerk) kan terecht. Kom kijken, je bent welkom! Je kunt het eerst een tijdje proberen, waarom niet….

Een stukje historie

Onze vereniging bestaat sinds 1923. Opgericht vanuit de katholieke gemeenschap als harmonie om de gemeenschap te dienen d.m.v. optochten en concerten. Later is daar een drumband en weer later majoretten aan toegevoegd.  [lees verder].

Bestuur

Het bestuur van de vereniging bestaat uit de volgende personen:

  • Daniël Bol, voorzitter
  • Michel Overtoom, vice voorzitter
  • Robert Karremans, penningmeester a.i.
  • Suzanne van Dijk, secretaris
  • Robbin van den Bos, aspirant lid

 

Facebook

Meld je aan door "vind ik leuk" aan te klikken op onze Facebook pagina https://www.facebook.com/phoenixwateringen/, dan houden wij je op de hoogte!