Go to top
Blokfluitlessen
Blog
18 nov
2019

Blokfluitlessen

  • 18 november 2019
  • michel
  • 209 views

Iedere vrijdag vanaf 18.30 worden er blokfluit lessen gegeven in de Vang in Wateringen. Al jaren is dit een vast onderdeel van de verschillende muzieklessen die Muziekvereniging De Phoenix aanbied. De jongste kinderen komen op deze manier spelenderwijs in aanraking met muziek en leren in kleine groepjes niet alleen zelf muziek maken maar ook met..

14 jan
2020

Muziekparade en Instrumentenparade komen naar Wateringen

Op een leuke manier kennis maken met muziek? Samen met Muziekmeester Westland haalt Muziekvereniging de Phoenix de Muziekparade en Instrumentenparade naar Wateringen. Muziekparade (4-6 jaar)  Tijdens deze cursus leer je de basiselementen van het muziek maken: Ritme, melodie, hard en zacht, snel en langzaam komen iedere les aan bod. De cursus is een avontuur in..

23 dec
2019

Kerstconcert in Naaldwijk bij Careyn Woerdblok

  • 23 december 2019
  • Tilly van Paassen
  • 79 views

Zaterdag 21 december mochten wij een concert geven in Careyn Woerdblok in onze buurtgemeente Naaldwijk. Het blaaskwintet van de Phoenix verzorgde het eerste gedeelte van het programma met de Slavische dans nummer 8 van Dvorak en een Christmas Suite. Hierna werd plaats gemaakt voor het klarinetorkest, die bestaat uit leerlingen van klarinetdocente Anja Tobel en..

02 dec
2019

Muziek in de klas

Afgelopen vrijdag kwam het vierde project Muziek in de klas ten einde met een enerverende avond muziek in de Vang te Wateringen. Ruim 50 kinderen van de Mariaschool gaven samen met onze opleidingsorkesten een spetterend concert. De kinderen hebben 8 muzieklessen gehad van Roy Harms waarbij ze hebben geleerd over verschillende instrumenten, ritmes, zingen en..

06 nov
2019

Alle muzikanten samen op één groot podium

Onder de titel ‘Allen present’ zorgden de muziekverenigingen Pius X uit Poeldijk en de Phoenix uit Wateringen afgelopen zondag 3 november voor een waar muzikaal spektakel in de Veiling. Met alleen al 100 muzikanten samen op één podium was er veel te zien en te horen. De leerlingen, het TOP-orkest en harmonieleden die normaal apart..

30 sep
2019

De Phoenix op Bedevaart

Op 31 augustus hebben we de muzikale begeleiding verzorgd bij de bedevaart naar Kevelaer. Zo’n 150 Westlandse pelgrims namen deel aan de bedevaart en door Stichting Bedevaarten Westland waren we uitgenodigd om hun 200-jarige jubileum muzikaal op te leuken. Met de belofte van schitterend weer was het om 7 uur in de morgen verzamelen, om..

22 jun
2019

Hoofdsponsorconcert

  • 22 juni 2019
  • michel
  • 171 views

Zoals de afgelopen jaren, waren we ook dit jaar weer door onze hoofdsponsoren ‘Trinova boomverzorging’ en ‘Gezondheid in Beweging’ uitgenodigd om met de hele vereniging uit te pakken bij hun in de tuin. Op 22 juni hebben de 3 (leer)orkesten, percussie, blokfluiters, saxofoongroep en blaaskwintet een afwisselend, swingend programma neergezet. De weergoden waren ons ook..

01 jun
2019

De Phoenix op examen

1 juni was de dag dat onze dirigent Hardy Li zijn bachelor examen op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag aflegde. Daarvoor had hij ‘zijn’ orkest gevraagd om hieraan deel te nemen om de jury te overtuigen van zijn kunnen. Na weken van intensieve voorbereiding zat iedereen op het puntje van zijn stoel om Hardy..