Go to top
Blokfluitlessen
Blog
18 nov
2019

Blokfluitlessen

  • 18 november 2019
  • michel
  • 1.260 views

Iedere vrijdag vanaf 18.30 worden er blokfluit lessen gegeven in de Vang in Wateringen. Al jaren is dit een vast onderdeel van de verschillende muzieklessen die Muziekvereniging De Phoenix aanbied. De jongste kinderen komen op deze manier spelenderwijs in aanraking met muziek en leren in kleine groepjes niet alleen zelf muziek maken maar ook met..

07 jan
2022

Phoenix Unlimited

Muziek voor iedereen ‘Muziek maak je samen!’ Dat is het motto van Muziekvereniging De Phoenix uit Wateringen. Iets wat de vereniging in 2022 extra wil laten zien door het starten van een nieuwe slagwerkgroep, namelijk: ‘Phoenix Unlimited’. ‘Phoenix Unlimited’ is bedoeld voor mensen met een beperking die graag samen muziek willen maken. Iets wat voorheen niet gebruikelijk..

07 jan
2022
Optreden klarinetkoor 5 sep 2021

Klarinetkoor te beluisteren in Wateringen en omstreken

Klarinetkoor te beluisteren in Wateringen en omstreken Afgelopen zondag 5 september gaf het klarinetkoor met leden van Phoenix Wateringen acte de présence op de Montmartre-middag die in Wateringen bij de Hofboerderij plaatsvond. Het was heerlijk weer om buiten te genieten van het klarinetkoor onder leiding van Hans Tobel. Heeft u het optreden gemist? A.s. zaterdag..

07 jan
2022

Terugkijken: foto’s van de afgelopen buitenconcerten

Terugkijken: foto’s van de afgelopen buitenconcerten Het was genieten van het samen spelen en weer kunnen optreden voor publiek! Op zaterdag 10 juli was het harmonieorkest weer te beluisteren voor het Raadhuis van Wateringen. De al dan niet winkelende voorbijgangers werden getrakteerd op swingende klanken en zomerse melodieën en gelukkig bleef het nog eventjes droog!..

07 jan
2022

Filmmuziek van de Japanse filmstudio Ghibli: Princess Mononoke

Filmmuziek van de Japanse filmstudio Ghibli: Princess Mononoke Net voor de verscherpte maatregelen in december 2020 kon het harmonieorkest een prachtige opname maken van het stuk “Princess Mononoke” uit de gelijknamige animatiefilm van Studio Ghibli. We laten u graag meegenieten van deze droomachtige muziek uit Japan en willen u hiermee een voorproefje geven van een..

07 jan
2022

Muzikale dinsdag op de Mariaschool

Muzikale dinsdag op de Mariaschool Alweer 5 jaar werken de Mariaschool en Muziekvereniging De Phoenix samen op het gebied van muziekeducatie. Ieder najaar is er gedurende een periode van 8 weken muziekles in meerdere klassen op school. De leerlingen leren aan de hand van deze muzieklessen om samen te werken en hun creativiteit te ontwikkelen,..

13 dec
2020

Kerstconcert 2020

Zondag 13 december 2020: livestream-concert van het TOP-orkest en het Floracollege We zijn trots op de samenwerking met het Floracollege, waar onder leiding van Hans Tobel a.s. zondag om 15:00 het kerstconcert live te volgen zal zijn via het Youtube kanaal van het Floracollege: Bekijk hier alvast de aankondigingsvideo. Update: Kijk hier het concert terug!..

13 dec
2020

Donateursconcerten 7 en 8 november 2020 verplaatst naar 2021

In verband met de maatregelen rondom Corona zullen de concerten die op zaterdag 7 november en zondag 8 november 2020 gepland waren, verplaatst worden naar het volgende jaar. We stellen al onze concertplannen op binnen de richtlijnen van het RIVM en het KNMO (de overkoepelende muziekorganisatie). Wanneer wij te zijner tijd weer concerten kunnen gaan..

13 dec
2020

Buitenoptreden bij zonsondergang

  • 13 december 2020
  • michel
  • 872 views

Vrijdag 18 september speelde het harmonieporkest voor het oude Raadhuis van Wateringen voor dorpsgenoten, familie, vrienden en andere belangstellenden. Iedereen van de Franse klanken, een Weense wals, Soldaat van Oranje (nog van het afgelaste bevrijdingsdagoptreden). Ook speelden zij “Mars der Medici’ die was opgedragen aan het zorgpersoneel, en als mooi slotakkoord “Heal the World’. Het..

11 okt
2020

Trombonisten gezocht!

  • 11 oktober 2020
  • michel
  • 1.066 views

Ieder orkest heeft zo zijn wensen. Zo zijn wij op zoek naar enthousiaste trombonisten! Muziekvereniging de Phoenix bestaat uit een jeugdpercussiegroep, 2 opleidingsorkesten en een harmonieorkest. Daarnaast hebben we een gedeelde slagwerkgroep met muziekvereniging Pius X. We zijn een actieve en vooruitstrevende vereniging en ook in deze tijden zitten we niet stil. Zo hebben we..

10 sep
2020

De muzieklessen en repetities van de 3 orkesten van de Phoenix weer van start

15 juni 2020 – Weer naar school en buiten sporten! In heel Nederland worden de risico’s zorgvuldig afgewogen en de Corona maatregelen worden stapje voor stapje wat versoepeld. Voor de muziek geldt hetzelfde, en toch moesten muzikanten toch nog wat langer thuis muziek maken in afwachting van de mogelijkheden. Muziekvereniging de Phoenix heeft zich de..