Koninklijke Erepenning voor De Phoenix

100 Jaar, Harmonie, Jeugd Slagwerk, Leerlingen, Phoenix, PX Percussie, TOP-orkest, Unlimited

Burgemeester Bouke Arends heeft zaterdag 11 november 2023 de Koninklijke Erepenning uitgereikt aan muziekvereniging De Phoenix uit Wateringen. Dat gebeurde tijdens het jubileumconcert in de Rijswijkse Schouwburg ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de vereniging.

Op 8 september 1923 werden gloednieuwe instrumenten onder 25 leden verdeeld, waarmee de start van Harmoniegezelschap De Phoenix een feit was. Na 100 jaar is wat nu muziekvereniging De Phoenix heet, uitgegroeid tot ruim 100 leden die zeven afdelingen vullen: een harmonieorkest, percussiegroep PX Percussie, Phoenix Unlimited, opleidingsorkest TOP, leerlingenorkest, jeugdslagwerkgroep en een blokfluitgroep. De verschillende afdelingen treden op bij regionale evenementen, organiseren concerten, begeleiden de jaarlijkse 4 meiherdenking en organiseren muziekeducatie op scholen in de regio.

De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden aangevraagd door (sport)verenigingen, stichtingen of instellingen, die 50 jaar bestaan of een volgend meervoud van 25 jaar. De penning symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor de bijzondere verdiensten van de ontvanger.

De vereniging vierde hun verjaardag met een spetterende jubileumshow met een verhaal in het jaar 2123, met acteurs Ewan van Herrewijnen en Jazz Magdelijns die het publiek meenamen in hoe muziek in de toekomst bepaald wordt. De titel van show was dan ook ‘MuzAIk maak je samen’.

Zangeres Nurlaila Karim schitterde bij de vele nummers begeleid door de verschillende onderdelen van de Phoenix. Met het leerlingenorkest, tussenorkest TOP en het grote harmonieorkest zong ze onder andere nummers van Grease en een medley van Tina Turner. De zaal zong en danste dankzij de bekende muziek ook mee. PX percussie schitterde samen met Nurlaila met het nummer Back to Black van Amy Winehouse. Lovende reacties waren er vooral voor Phoenix Unlimited, de slagwerkgroep voor mensen met een beperking, die onder leiding van Roel Eijgemans het publiek inpakte met strakke ritmes en stralende persoonlijkheden. Nurlaila Karim sloot de show af met een geweldige solo in I Will Always Love You en het swingende Think.

De Wateringse muziekvereniging kijkt met trots terug op een mooie avond, die het samen muziek maken, waar de vereniging voor staat, extra onderstreept.

Deze berichten verschenen eerder in:

https://wos.nl/nieuws/artikel/koninklijke-erepenning-voor-de-phoenix

https://www.rodi.nl/westland/cultuur/366310/zo-fantastisch-was-de-jubileumshow-van-de-phoenix

Foto’s: PhotograVera en Hans Samwel

De Phoenix

De Phoenix is de Wateringse Muziekvereniging. We bestaan uit verschillenden afdelingen en verzorgen naast concerten ook muziekopleidingen. Tevens kunt u ons boeken voor optredens. Meer weten? Neem gerust contact op of kom eens kijken.

NEEM cONTACT oP!

Speel-locatie

Lange Spruit 86
2291 LC Wateringen

Post-adres

Kruidenlaan 36
2292 CE Wateringen