De Phoenix 100 jaar!

Als een vuurvogel herrezen uit de as van voormalig Wateringse Fanfare De Ster kwam Harmoniegezelschap De Phoenix voor het eerst samen op zaterdagavond 8 september 1923. Met 25 leden zag de vereniging er 100 jaar geleden heel anders uit dan anno 2023.

Krantenartikel 1e repetitie

In het roerige muzikale landschap van deze eeuw heeft Wateringse Muziekvereniging De Phoenix zijn vleugels uitgeslagen en bied het de mogelijkheid voor iedereen om deel te nemen in muzikaal plezier. Met 7 afdelingen verdeeld onder een aantal commissies met hardwerkende vrijwilligers laat de verenging zien dat muziek voor iedereen is en voor iedereen toegankelijk.

Zo is er in 2022 een nieuw ensemble gevorm onder de naam Phoenix Unlimited waarbij mensen met een beperking, in welke vorm dan ook, muziek kunnen maken in de vorm van een slagwerkensemble. Met veel plezier repeteren leden en vrijwilligers samen met mooie en bijzondere optredens als gevolg.

Voor de allerjongste onder ons worden er in groepjes blokfluitlessen gegeven waarbij de kinderen aan de hand van bekende melodieën bladmuziek leren lezen. Samen met het leerlingenorkest treden zij gedurende het school jaar op bij verschillende gelegenheden en zetten zij al op jonge leeftijd de eerste stappen op het podium.

Met de jeugdpercussiegroep en leerlingenorkest is ervoor voor de jonge generatie muzikanten ruimte om zich te ontwikkelen in samenspel, ritmiek en melodische lijnen. Geregeld laten zij van zich horen, tijdens concert van de vereniging maar ook op muziekfestivals met andere jeugdafdelingen. Daarnaast spelen zij een belangrijke rol tijdens afsluitingsconcerten van muziekeducatieprojecten met Wateringse basisscholen.

Samen met de hele klas een orkest of slagwerkgroep vormen is een van de vele manieren waar De Phoenix zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt. Een team van professionele docenten voor individuele lessen, orkestrepetities maar ook educatieprojecten en workshops maakt deel uit van de hedendaagse muziekvereniging.

Met een breed aanbod in de ontwikkeling van muzikanten jong en oud komen ook uitdagingen op ander niveau om de hoek kijken. Na het 90-jarig jubileum ging het Tussen Orkest Phoenix, ofwel TOP, van start en biedt het de middelbare scholieren maar ook laatbloeiers de kans om zich te ontwikkelen op muziekgebied alsook organisatorisch. Het organiseren van een concert het uitzoeken van muziek en het maken een poster horen immers ook tot de werkzaamheden van een muziekvereniging.

De doorgewinterde muzikant kan zijn ei kwijt bij de percussiegroep PX Percussie (in samenwerking met Pius X uit Poeldijk) alsook bij het harmonieorkest wat na 100 jaar nog steeds een uitgelezen gezelschap is voor muzikaal plezier. Van theatershows met verscheidene artiesten tot een muzikaal college, maar ook het betere klassieke repertoire mag de repetitieruimte in Wateringen vaak vullen met mooi klanken. Tevens zijn beide ensembles meermaals per jaar te zien tijden gelegenheden als Koningsdag en 4 mei. Voor de laatste heeft men de eer om op landelijk, provinciaal en lokaal niveau te mogen bijdragen.

Blijf op de hoogte!

Meld u aan om op de hoogte te worden gehouden van jubileum-festiviteiten en ander verenigingsnieuws.

Speel-locatie

Lange Spruit 86
2291 LC Wateringen

Post-adres

Kruidenlaan 36
2292 CE Wateringen

Algemeen e-mail adres

info@phoenixwateringen.nl

+31 6 20737829

Of stuur ons een bericht via het contact-formulier op deze pagina

Neem contact met ons op

De Phoenix

De Phoenix is de Wateringse Muziekvereniging. We bestaan uit verschillenden afdelingen en verzorgen naast concerten ook muziekopleidingen. Tevens kunt u ons boeken voor optredens. Meer weten? Neem gerust contact op of kom eens kijken.

NEEM cONTACT oP!

Speel-locatie

Lange Spruit 86
2291 LC Wateringen

Post-adres

Kruidenlaan 36
2292 CE Wateringen