De Phoenix is 100 jaar!

Phoenix

Wat ooit fanfare De Ster was, werd in 1923 Muziekvereniging De Phoenix Wateringen. Onder leiding van de heer J. Bonten klonken op zaterdag 8 september 1923 de eerste klanken in De Bont in Wateringen. Wat komen zou, was en is nog steeds een muziekvereniging die mensen verbindt en jaar in jaar uit blijft verrassen. In het jaar 2023 kijkt de vereniging terug naar alles wat er in de afgelopen 100 jaar gezamenlijk bereikt is.

Onder andere een drumband en verscheidenen majorettepelotons zijn opgericht in de jaren ’50, die vele grote successen hebben gehaald tijdens Nederlandse, Europese en Wereldkampioenschappen. Maar ook grote showconcerten waar alle afdelingen gezamenlijk het Westlandse publiek mee hebben verrast.  Of het nu concerten waren met dans, een theatervoorstelling met acteurs of een muzikaal college over Albert Einstein. Voor De Phoenix is niets te gek gebleken. En zo belooft ook het jubileumjaar 2023 bol te staan van mooie en bijzondere concerten en voorstellingen!

Dat jonge muzikanten een belangrijke rol spelen binnen de vereniging is geen verrassing. Al vele jaren is de muziekopleiding een belangrijk onderdeel van de vereniging. Deze nieuwe generatie muzikanten zal het jubileumjaar muzikaal inluiden met het eerste uit drie jubileumconcerten. Samen met Mark van Vliet zullen de leerlingen in het WestlandTheater de Naald op zondag 26 maart de opmaat vormen voor wederom 100 jaar muziek.

Voor het zover is organiseert de vereniging samen met de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul een Historisch Café. Op donderdag 16 maart wordt er vanaf 20:00 uur terug geblikt op 100 jaar muziek in Wateringen en in het Westland. Met verhalen vanuit de vereniging maar nog meer met verhalen die de aanwezigen met zich meebrengen.

Vind hier ons agendaitem met de locatie en het programma van het Historisch Café.

Verenigingsfoto 1983

De Phoenix

De Phoenix is de Wateringse Muziekvereniging. We bestaan uit verschillenden afdelingen en verzorgen naast concerten ook muziekopleidingen. Tevens kunt u ons boeken voor optredens. Meer weten? Neem gerust contact op of kom eens kijken.

NEEM cONTACT oP!

Speel-locatie

Lange Spruit 86
2291 LC Wateringen

Post-adres

Kruidenlaan 36
2292 CE Wateringen